Home Vijesti Zoran Šprajc: U Evropi zatvoreni kafići, zabrana kretanja, u Bosni i Hercegovini...

Zoran Šprajc: U Evropi zatvoreni kafići, zabrana kretanja, u Bosni i Hercegovini sve radi

815

“U međuvremenu u Bosni i Hercegovini, jede se, živi i pije kao i prije, premda epidemija uzima živote kao nikad prije. Rade klubovi, rade kafići. Naizgled pandemije kao da nema, ali zatvaranje u 23 sata ipak podsjeća da mjere u Bosni i Hercegovini i dalje postoje”, kazao je Šprajc

Mgid

RIPPLE
Ova porodica zarađuje 27 hiljada mjesečno, a ne radi ništa
SAZNAJ VIŠE→
“Sad je već jasno da 1. februara na kafu i pelin nećemo ići. Kafići i restorani vjerovatno će biti zatvoreni do sredine februara a mogli bi biti i do početka marta. U Štabu stalno ističu kako usprkos epidemiji koja ubrzano opada žele biti oprezni”, govori hrvatski novinar Zoran Šprajc na početku informatvne emisije RTL Direkt, te nastavlja:

“Pogotovo zato jer zemlje koje su popustile mjere i u decembru otvorile kafiće i restorane poput Velike Britanije i Irske sada imaju divljanje epidemije i uvode žestoki lockdown. Kao i Njemačka u kojoj je jedino Bavarska jakim mjerama držala epidemiju pod kontrolom pa sada cijela zemlja mora uvesti mega lockdown koji bi mogao trajati do proljeća.

U Francuskoj pak možete u zatvor ako između 6 popodne i 6 ujutro prekršite policijski sat. U međuvremenu u Bosni i Hercegovini, jede se, živi i pije kao i prije, premda epidemija uzima živote kao nikad prije. Rade klubovi, rade kafići. Naizgled pandemije kao da nema, ali zatvaranje u 23 sata ipak podsjeća da mjere u Bosni i Hercegovini i dalje postoje.”

”Nalazimo se u Mostaru bez obzira na COVID. Rade kafići, normalno maske se ne nose, Vikendom su klubovi puni, pjevači pjevaju, jedina je razlika da imamo policijski sat”, kazao je Goran Kaleb iz Mostara.

Policijski sat je izgleda jedina mjera koju BiH dijeli s ostatkom Evrope, govore u prilogu hrvatskog RTL-a koji možete pogledati ovdje.

Download WordPress ThemesDownload Premium WordPress Themes FreeDownload Nulled WordPress ThemesDownload WordPress Themesudemy free downloaddownload coolpad firmwareDownload Premium WordPress Themes Freelynda course free download