Home Magazin Ceca se oglasila nakon što su Albanci zabranili njezinu muziku

Ceca se oglasila nakon što su Albanci zabranili njezinu muziku

361

Ceca je iznenađena ovim dešavanjima i tvrdi da nikada kroz svoju muziku nije slala političke poruke.

Albansko tijelo za audio i video medije (AMA) upozorilo je Javni servis Albanije zbog puštanja pjesama srbijanske pjevačice Svetlane Ražnatović Cece, prenosi Koha.net

Reakcija ovog tijela je uslijedila poslije žalbi da je u programu namijenjenom manjinama emitiran spot Cece Ražnatović.

Stav AMA je da je Ceca “više puta bila na čelu anti-albanskih istupa protiv Kosova”, i da je “ranim pjesmama inspirirala zločine u Bosni i na Kosovu”.

AMA naglašava da je program za manjine na javnom servisu namijenjen promociji solidarnosti i prijateljstva među narodima i kulturama, i da tu nema mjesta osobama koje promoviraju suprotne vrijednosti, piše Koha.

U saopćenju se navodi i da je Ceca podržavala postupke svog bivšeg muža, ratnog zločinca Arkana, i paravojnih formacija na čijem čelu je bio.

Ceca je iznenađena ovim dešavanjima i tvrdi da nikada kroz svoju muziku nije slala političke poruke.

– Nisam čula da sam zabranjena u Albaniji. Smatram da muzika ne smije da ima granice i barijere. Bar je to pravilo kojim se vodim tokom svoje karijere duge više od trideset godina. Nikada kroz svoje pjesme nisam slala bilo kakve političke poruke ili mržnju. Uvijek je, i biće, sve zasnovano na ljubavnim porukama jer moje pjesme spajaju ljude. Kao što i ja volim sve ljude – kaže Ceca za Blic, i dodaje:

– Što se tiče mog ličnog stava, patriota sam i volim svoj narod, te ću uvijek biti uz njega. I da se razumijemo, to ne podrazumijeva da nekog drugog mrzim ili da ne poštujem ljude koji su druge vjere, boje kože ili nacije. To nisam ja. Ovdje se radi o klasičnim manipulacijama. Zamoliću da moje ime ne miješaju u to, moja publika je šarenolika i tako će ostati. I pjevaću mojoj publici gdje god se ona nalazila i dok oni to bude željeli“.