Home Vijesti DODIK OPET ZABORAVIO ŠTA PIŠE U USTAVU BiH: Ponudio Vučiću da Srbiji...

DODIK OPET ZABORAVIO ŠTA PIŠE U USTAVU BiH: Ponudio Vučiću da Srbiji pripoji Republiku Srpsku, a sve zbog…

333

“Danas imamo dvije države – Srbiju i RS, a težnja je da budemo jedna država gradeći sigurnost i budućnost čitavog regiona, što nam niko ne može oduzeti. Želimo to na jedan miran i civilizovan način”, istakao je Dodik.

Mgid

RIPPLE
Dvije 19-godišnjakinje na računu imaju 526 hiljada maraka
SAZNAJ VIŠE→
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da je obilježavanje “Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave” jedinstveno s težnjom da Republika Srpska i Srbija budu “jedna država, gradeći sigurnost i budućnost cijelog regiona”. On je rekao da su ovi prostori na kraju Prvoj svjetskog rata “željeli da se prisajedine Srbiji”, u čemu se nije uspjelo, ali da postoji “historijska težnja ovdašnjeg srpskog naroda u tom smjeru, što je prirodno u političkom smislu”.

“Danas imamo dvije države – Srbiju i RS, a težnja je da budemo jedna država gradeći sigurnost i budućnost čitavog regiona, što nam niko ne može oduzeti. Želimo to na jedan miran i civilizovan način”, istakao je Dodik.

On je naglasio da je nedopustivo da se Srbi u BiH nazivaju “agresorima, u zemlji u kojoj su rođeni”.

“Pokušavaju da ukinu naša prava, RS i to je njihova zvanična politika, ali naša politika je politika mira, čuvanja naših vrijednosti. Ovaj dan je dan srpskog jedinstva i pripadanja srpskom narodu. Nismo bosanski Srbi, već želimo da budemo poštovani kao jedan narod i da ne budemo u tom smislu ponižavani. Mi smo Srbi i samo tako možemo učestvovati u dijalogu”, rekao je Dodik i dodao da je prirodno da Srbi žive u jednoj državi.

On smatra da, ako dijalog Srba, Bošnjaka i Hrvata u BiH ne bude uspješan, treba jačati težnju da Srbi odavde žive u miru u svojoj državi.

“Mislimo da je to rješenje”, rekao je Dodik i naglasio, u kontekstu položaja Srba na samoproglašenom Kosovu, da su narodi u BiH “u tamnici bez slobode i prava da na pravi način upražnjavaju svoje slobode”.

(Sl.B.)

Premium WordPress Themes DownloadDownload Nulled WordPress ThemesPremium WordPress Themes DownloadPremium WordPress Themes Downloadfree download udemy paid coursedownload samsung firmwareDownload WordPress Themesfree download udemy paid course