Home Vijesti DRVLJE I KAMENJE IZ BANJE LUKE: Evo čime je Izetbegović izazvao bijes...

DRVLJE I KAMENJE IZ BANJE LUKE: Evo čime je Izetbegović izazvao bijes Dodika i njegovih poslušnika

391

Nakon što je lider SDA Bakir Izetbegović kazao u intervjuu za N1 televiziju da je ekonomski potencijal Sarajeva znatno veći od cijele Republike Srpske, što se može vidjeti po uplatama PDV-a, uslijedio je histerični napad iz Banje Luke.
Mgid

RIPPLE
Dvije 19-godišnjakinje zarađuju bogatstvo klikanjem na netu
SAZNAJ VIŠE→
U emisiji “Pressing” N1 televizije Izetbegović se, između ostalog, pohvalio kako su ekonomski najuspješniji oni dijelovi BiH gdje odlučujuću političku moć ima SDA, kao što je, naprimjer, Kanton Sarajevo, gdje SDA sa manjim prekidima vlada od rata do danas. Izetbegović je kazao da Kanton Sarajevo na zajednički državni račun Uprave za indirektno oporezivanje uplaćuje više nego cijela Republika Srpska. Također je kazao da se u dijelovima BiH gdje su Bošnjaci većina, stvaraju dvije trećine BDP-a.

Pohvalio se i činjenicom da je Federacija BiH, mjereno po glavi stanovnika, duplo manje zadužena od Republike Srpske.

Ta se analiza lidera SDA očito nije dopala predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, koji je preko svog portparola Radovana Kovačević uputio cijelu kanonadu optužbi i uvreda na račun “političkog Sarajeva” i porodice Izetbegović, čijeg je najistaknutijeg člana Aliju Izetbegović Radovan nazvao “ratnim zločincem”.

„Sarajevo je jedini grad u regionu koje nije ušlo u 1996. godinu, već je ostalo zarobljeno u ratnim godinama i iz te ratne atmosfere ne može da izađe“, kazao je, jedva skrivajući bijes, portparol SNSD-a Radovan Kovačević za banjalučku ATV.

– Oni žive i hrane se samo na zlobi, na nesreći drugih, a prvenstveno ono što najviše priželjkuju je nesreća srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije. Kada dođu dobre vijesti koje se odnose na Srbiju, kao što je nedavno bilo s Vašingtonskim sporazumom, kada vidimo da Srbija više nije neko kome se drže lekcije, već ima svoje mjesto i u Bijeloj kući i Ovalnom kabinetu sa predsjednikom SAD-a, to je nešto što frustrira ljude u Sarajevu – kazao je Kovačević za ATV te dodao:

– Ako vam komšija prijeti tužbom, teško da s njim možete da razvijete neke odnose osim nemogućih odnosa. U Sarajevu potpuno ignorišu to što su i poruke iz Republike Srpske i Srbije uvijek apsolutno miroljubive, da radimo, da razvijamo eќonomiju i slično, ali i na to nema odgovora. Sve njihove poruke su rigidne, radikalne i zarobljene u devedesetim godinama.

Na pitanje da prokomentariše imenovanja ljudi čija je prošlost upitna, na veoma značajne funkcije na nivou BiH, Kovačević je rekao da „predstavnici političkog Sarajeva često osporavaju srpski i hrvatski kadar, dok na svom kadru, bez obzira kakav je, insistiraju“.

– Oni ne mogu da se odreknu Osmice, koji je potpuno mračan ratni lik i koji je bio tjelohranitelj ratnog zločinca Alije Izetbegovića, čak i sada, kada već dvije-tri godine imamo aferu u vezi s njegovom fakultetskom diplomom – kazao je Kovačević.

Izvor: SB
Premium WordPress Themes DownloadFree Download WordPress ThemesDownload Premium WordPress Themes FreeDownload Nulled WordPress Themesdownload udemy paid course for freedownload micromax firmwareDownload WordPress Themes Freedownload udemy paid course for free