Home Sport Dva najveća kluba čekaju Ronalda, ovo je plan!

Dva najveća kluba čekaju Ronalda, ovo je plan!

166

Oči će večeras biti uprte u Cristiana Ronalda. Prema najavama on će igrati u duelu sa Litvanijom, iz Portugala su demantovali Sarija da je Cristiano povrijeđen.

Juče su španski mediji objavili da Real, ali i United, sanjaju povratak možda i najboljeg igrača u historiji i da će on poslije dvije godine napustiti Juventus.

Navodno, Perez će učiniti sve da Ronaldo završi karijeru u Realu, a zna se želja Portugalca da opet zaigra na “Old Trafordu”.

Međutim, od toga nema ništa. Iz Italije stižu informacije da Juve i Ronaldo imaju dogovor najmanje do ljeta 2022. odnosno da će i sljedeće sezone Portugalac biti u timu, a da će tek po njegovom eventualnom odlasku, Juve kupiti, kako kaže Anjeli, “novog Ronalda, samo mlađeg”.

Teško da će to biti Kilijan Mbape, iako su sponzori raspoloženi da otvore kasu i dovedu novo zaštitno lice, ali Pol Pogba djeluje kao realnija varijanta.

U svakom slučaju, čak iako igru jednu od najslabijih sezona u karijeri i nezadovoljan je izmenama u posljednja dva meča, Ronaldo ne ide nigdje, naime njegova marketinška vrijednost je u ovoj trenutku takva, da ni za kakav novac Juve ne bi dopustio da ode iz kluba.