Home Sport Džeko je bio razočaran zbog transfera, a onda mu je legenda Juventusa...

Džeko je bio razočaran zbog transfera, a onda mu je legenda Juventusa poslala poruku

371

Situacija Edina Džeke još uvijek nije riješena, iako je već počela nova sezona Seria A bh. reprezentativac više ni sam ne zna za koji će klub nastupati.

Nakon što je Arkadiusz Milik završio sve sa Romom, čak i prošao ljekarske preglede činilo se da više nema ni trunke sumnje u transfer Dijamanta u Juventus.

No, onda je na scenu stupio vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis koji ne želi pustiti poljskog napadača dok ne izmiri sve dugove prema klubu, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Čini se da su i čelnici Juventusa izgubili strpljenje sa Džekom i cijelom dramom koja se već sedmicama odvija oko njegovog dolaska u klub. Sezona je već počela i “Stara dama” mora što prije pronaći novog napadača kako bi se što prije uklopio u ekipu i sistem igre Andree Pirla.

Tako je sinoć sportski direktor Juventusa poslao jasnu poruku Džeki, ali i svim umiješanim stranama, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Danas je pak sve iznenadila vijest da Juventus kreće u dovođenje Alvara Morate i da su u potpunosti odustali od Džeke.

Dijamant je sasvim sigurno razočaran i shrvan zbog ovakvog razvoja situacije, Edin je želio da transferom u Juventus karijeru završi na najvećem mogućem nivou u borbi za sve titule, nešto što mu Roma ne može pružiti, a čini se da je sada sve propalo.

Ipak, postoje i neki ohrabrujući znaci za Džeku i njegov transfer u Juve.

Nekadašnji napadač Juventusa, Nicola Amoruso je za italijanske novinare govorio o cijeloj drami oko Džeke i Juventusa.

“Vjerujem da će Džeko na kraju doći u Juventus i mislim da je dolazak Morate zapravo strateški potez zbog vršenja pritiska na sve. Uvjeren sam da je tako” – poručio je Amoruso.

Džeki je poruku poslao i nekadašnji kultni direktor Juventusa Luciano Moggi, a on je ovako prokomentarisao zastoj u transferu Dijamanta u Juve.

“Transfer Džeke i Milika rješava se sam po sebi, samo treba biti malo strpljiv. Milik više ne može igrati u Napoliju.” poručio je Moggi.

Uz sve pomenuto u Napoliju se trenutno održavaju pregovori između predstavnika Arkadiusza Milika i kluba, a obje strane se nadaju da će do dogovora ipak doći.

Džekina sudbina zavisi direktno od ovih pregovora, a da li će Dijamant ispuniti želju i napokon postati igrač Juventusa, ostaje da vidimo.