Home Sport Englezi poručuju slavnom treneru: Dovedi Džeku, nećeš se pokajati

Englezi poručuju slavnom treneru: Dovedi Džeku, nećeš se pokajati

284

Engleski mediji danas su ponovo posvetili puno prostora našem Edinu Džeki, za kojeg tvrde da bi bio najbolja zamjena za povrijeđenog Harryja Kanea u Tottenhamu.

“Tottenham ovog mjeseca kreće u potragu za novim napadačem. Kane je van stroja zbog povrede tetive i trenutno nema prirodne zamjene za kapitena Engleske. Jose Mourinho povezuje se s nekoliko napadača, ali jedno ime koje se nije spominjalo je Edin Džeko”, konstatira danas otočni Tbrfootball.com te dodaje:

“Bosanski napadač ima dugogodišnje iskustvo u Premijer ligi i savršeno bi popunio prostor koji je ostavio Kane. Džeko je pod ugovorom s Romom do ljeta 2022. godine, ali prelazak u Englesku mogao bi se pokazati primamljivim za bivšeg napadača Manchester Cityja.”

Iako ima 33 godine, Džeko dokazuje da nije izgubio osjećaj za gol.

“U 20 nastupa Serije A ove je sezone postigao osam golova i osigurao dodatnih pet asistencija. Igrač s takvim sposobnostima mogao bi napraviti razliku za Spurse u drugom dijelu sezone. On je, također, sličan igrač kao Kane. S te strane, Tottenham ne bi trebao mijenjati stil igre kako bi se prilagodio napadaču Rome. Postoje sve šanse da bi on bio vrlo učinkovit kod Mourinha. Džekino iskustvo u Premijer ligi ga čini još pogodnijim za Tottenham. Tokom četiri godine provedene u Manchester Cityju postigao je 72 gola u 189 nastupa. Ti podaci su impresivni kada se uzme u obzir da je puno nastupa u Cityju došlo s klupe.”

Tbrfootball ističe da njegov trenutni klub neće biti voljan pustiti Džeku, pa će možda zahtijevati (ne)razumnu naknadu.

“Međutim, njegova dob ograničava njegovu tržišnu vrijednost. Ako Tottenham može postići razuman dogovor, Džeko bi bio sjajna opcija dok je Kane van stroja”, tvrde engleski mediji.