Home Vijesti „Glavni problem Bošnjaka nije NATO, zemlju treba prepustiti mlađim političarima…“

„Glavni problem Bošnjaka nije NATO, zemlju treba prepustiti mlađim političarima…“

220

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u velikom intervjuu za N1 govorio je o političkoj situaciji u zemlji

Izetbegović ANP traži kao uvjet za formiranje Vijeća ministara, Dodik traži Vijeće ministara kao uvjet za deblokadu formiranja vlasti, a Čović traži Izborni zakon. Pat pozicija.

“Glavni problem Bošnjaka nije NATO nego majorizacija koja se događa prema Hrvatima. Mislim da se time skrivaju ovom pričom o ANP-u, da bi se pobjeglo od priče o Izbornom zakonu gdje bi se omogućilo da Hrvati biraju svoje članove i predstavnike. To je jasno. To žele Bošnjaci. Ako je problem Dodik, što ne formirate Vladu FBiH, što ne formirate vlast u tri, četiri županije, zašto oni gdje je formirana vlast imaju probleme. Ovdje se radi o nekim stvarima koje SDA vodi na taj način, da blokira i prizove međunarodnu intervenciju, koju ja ne želim vidjeti. Da nisu oni djelovali – ova zemlja bi bila sređenija”, poručio je.

“Konstatirali smo da ovo što imamo ničemu ne vrijedi. Bar su stvari jasne. Komšić smatra da je potrebno da se vrši imenovanje sudaca i tužitelja u Parlamentu za različite razine. Ja se s tim slažem. Džaferović kaže da je to jedino mjesto s kojeg se sve imenuje, ali to je bespravno. Mi nećemo to dozvoliti da se dijele ovako sud i tužiteljstvo. Osporavamo to 10 godina. Trebamo sjednuti i dogovoriti se – relevantni predstavnici konstitutivnih naroda, koji čine BiH, i da dovedemo do nekih reformi koji će dovesti mogućnost da ova zemlja funkcionira narednih 10 godina”, kazao je.

Onda je potrebno zemlju prepustiti novoj generaciji političara i da oni u skladu s tadašnjim odnosima poduzmu neke korake i mjere u skladu s domaćim i inostranim političkim tokovima, poručio je između ostalog Milorad Dodik