Home Vijesti Je li Zlatan Ibrahimović musliman? Pogledajte ovaj dokaz i sve će vam...

Je li Zlatan Ibrahimović musliman? Pogledajte ovaj dokaz i sve će vam biti jasno!

556

Budući da su izjava njegovog oca i tvrdnja da je Zlatan Ibrahimović “Bošnjak sa dna kace” izazvali enormno veliku reakciju javnosti, kako domaće, tako i strane, ekskluzivno vam donosimo slike koje dokazuju ko je i što je Zlatan Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović jedan od fudbalera koji privlače najviše pažnje gdje god da se pojave.

Naravno, Bosanci i Hercegovci uvijek ponosno ističu njegove bh. korijene, a mnoge zanima i koje je Zlatan vjeroispovijesti, ako se uopšte deklariše tako.

U švedskom gradu Malmeu, na mezarju u kojem se ukopavaju tamošnji muslimani, u aprilu 2014. godine obavljena je dženaza Sapku Ibrahimoviću, Zlatanovom bratu. Dženazu, koju je predvodio Alen ef. Delić, klanjao je i sam Zlatan. Da bi neko klanjao dženazu, potrebno je da je musliman i da prethodno uzme abdest.

Sapka su u mezar spustili otac Šefik i Zlatan, koji je bio veoma potresen preranom smrću svog brata.

Njegov brat Sapko Ibrahimović, rođen 1973. godine, duže je vrijeme bio teško bolestan. Umro je u 41. godini života. Nije bio oženjen.

Nakon Sapkove smrti porodica Ibrahimović nije obavještavala javnost o dženazi jer pola Švedske bi došlo na dženazu. Ovako su prisustvovali samo bliži rođaci i poznanici, uglavnom Bošnjaci.

Kao što je već poznato, Ibrahimovićev otac porijeklom je iz BiH, a ni sam nogometaš nikada nije negirao svoje korijene.

(penal.ba)