Home Sport Legendarna timska fotografija: Znate li koja je italijanska zvijezda odlučila pokazati stražnjicu?

Legendarna timska fotografija: Znate li koja je italijanska zvijezda odlučila pokazati stražnjicu?

128

U vremenu pandemije koronavirusa kada su gotovo sva sportska dešavanja zaustavljena traže se neke zanimljivosti iz prošlosti kako bi se zaokupila pažnja fanova.

Tako je ekipa iz Nogometnih ikona izvukla jednu vrlo zanimljivu fotografiju iz historije Juventusa iz sezone 1994/95, na kojoj kompletna momčad pozira za klupski kalendar, samo je Gianluca Vialli okrenuo leđa i pokazao golu stražnjicu.

Naravno ovaj ‘mangupski potez’ Viallia izazvao je čuđenje i smijeh svih okupljenih uključujući i hrvatskog reprezentativca Roberta Jarnija koji je u to vrijeme igrao za Juventus.

Upitan da objasni događaj sa fotografije Jarni je otkrio slijedeće:

“Iskreno, potpuno sam zaboravio na taj događaj, ali sad kad ste mi pokazali fotografiju odmah sam se sjetio tog događaja. Bili smo u nekom studiju, snimala se fotografija za kalendar ili reklamnu kampanju, i svi smo stajali mirno dok Vialli nije napravio to što je napravio, i sve nas nasmijao. Čak i poslovično ozbiljni trener Marcelo Lippi, mada se to na fotografiji baš i ne vidi….” – objasnio je Jarni pa nastavio:

“Vialli je bio šaljivdžija, uvijek spreman na neku podvalu, ali ovo je bilo iznenađenje za sve, pa pogledajte nam lica, vidi se iznenađenje, smijeh, nevjerica…. nitko nije očekivao da će nešto tako izvesti.”

Bila je to velika momčad Juventusa koju je do duple krune s klupe vodio Marcelo Lippi, a na terenu kapetan Roberto Baggio, pa legendarni Fabrizio Ravanelli, potom Antonio Conte i Alesandro Del Pierro, pojačanja iz inozemstva Robert Jarni, Paulo Sousa, Didier Deschamps, Jurgen Köler… Mnogi od njih napravili su velike karijere, neki su krenuli i trenerskim putem.