Home Sport Messiju pukao film već u prvoj utakmici pod Koemanom: “Šta radiš to,...

Messiju pukao film već u prvoj utakmici pod Koemanom: “Šta radiš to, idiote?”

281

Barcelona je u subotu odigrala prijateljski meč protiv trećeligaša Gimnastica. Iako su Katalonci slavili rezultatom 3:1 igra je bila neubjedljiva.

Posebno je razočarala prva zvijezda kluba Leo Messi koji je izgledao dosta loše, nezainteresirano i neraspoloženo.

Argentinac je proteklih sedmica vodio tešku bitku s klubom oko odlaska i raskida ugovora da bi na kraju, protiv svoje volje, ostao u klubu.

Messi je izjavio da ova situacija neće utjecati na njegove igre i odnos prema klubu, no čini se da je sva ta drama na njemu itekako ostavila traga.

Messi je bio izuzetno nervozan te se cijelu utakmicu teško nosio s defenzivcem Javierom Ribellesom, s kojim je imao i verbalni okršaj.

Messi nije očekivao da će protivnik ozbiljno shvatiti utakmicu i da će se morati cijelu utakmicu boriti s “flasterom” Ribellesom koji ga je pratio u stopu i nije mu dao disati.

U jednom je trenutku Messiju pukao film i napao je Ribellesa. “Što radiš to, idiote? Hoćeš li me prestati udarati cijelo vrijeme”, pitao je Messi protivnika.

Nakon utakmice igrač Gimnastica kazao je da je morao tako postupati s Messijem jer nije bilo drugog načina da ga zaustavi.