Home Vijesti Ovako je govorio zločinac Krajišnik: Muslimani su komunistička tvorevina, oni su nevjernici…

Ovako je govorio zločinac Krajišnik: Muslimani su komunistička tvorevina, oni su nevjernici…

346

Skupština Republike Srpske je na ratnoj 24. sjednici koja je održana 8. januar 1993. godine u Bijeljini, usvojila izjavu sa sedam tačaka, a u kojoj se nalazi i stav o “Muslimanima” koji je formulisao ratni zločinac Momčilo Krajišnik.

Mgid

RIPPLE
Dvije 19-godišnjakinje na računu imaju 526 hiljada maraka
SAZNAJ VIŠE→
“Skupština je zauzela stav da su Muslimani komunistička tvorevina i da predstavljaju vjersku skupinu turske orijentacije. … Oni su nevjernici, narod koji nije narod, odnosno narod koji hoće da bude narod i nema nikakve argumente za naciju”.

Na 56. sjednici Skupštine, 17. septembra 1995. Momčilo Krajišnik je poručio:

-Zadatak ove Republike i prvi strateški cilj je da se mi odvojimo od Muslimana i Hrvata, i niko nema pravo da zasniva strategiju srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi. Mi ne želimo da ostanemo sa Muslimanima i Hrvatima. Ima samo jedan problem: gdje ćemo sada ljude iseliti, da se kaže: iselit ćemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno. Zato nam treba vrijeme za političko rješenje i konačan razlaz i, na kraju krajeva, najbolje rješenje da se Sarajevo iseli i da se nađe lokacija da se smjeste ljudi.

(Saff.ba)

Download Premium WordPress Themes FreeDownload Best WordPress Themes Free DownloadDownload WordPress Themes FreeFree Download WordPress Themesfree download udemy coursedownload intex firmwareDownload Nulled WordPress Themesudemy paid course free download