Home POLITIKA PRIVATNOSTI

POLITIKA PRIVATNOSTI

Uvjeti korištenja portala

Na korištenje našeg portala i svih njegovih dijelova primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja.

Korištenjem i/ili registracijom na našem portalu, korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati sa aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio Portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala ako ne krše uvjete korištenja.

Naš portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Naš portal sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i ovaj portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

Autorska prava

Naš portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka, registrirane žigove i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na portal postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na portalu zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu našeg portala. Sadržaji se mogu kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih i drugih vlasničkih prava, te uz poštivanje svakog na sadržaju navedenog ograničenja prava.

Ako korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava, o tome nas je dužan obavijestiti koristeći e-mail adresu info@bboy-news.info.

Linkovi na vanjske stranice

Naš portal sadrži linkove web stranica trećih osoba. Naš portal linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Sadržaj izvan portala koristite na vlastitu odgovornost.

Zaštita privatnosti

Naravno, mi štitimo privatnost korisnika u skladu sa odredbama primjenjivih propisa.

Što su kolačići (cookies) i koja im je funkcija?

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju lične detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca.

Kolačići (cookies) su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika sprema web stranica koju korisnik posjeti. To je mali zapis koju internetske stranice koje posjećujete pohranjuju i/ili čitaju iz memorije vašeg krajnjeg uređaja (primjerice, računala, prijenosnog računala ili pametnog telefona) kroz vaš internetski preglednik. Kolačići također čine vaše interakcije s internetskim stranicama sigurnijima i bržima jer pamte vaše postavke (primjerice, podatke za prijavu i jezik) tako što šalju podatke koje sadrže natrag originalnoj internetskoj stranici s koje potječu (kolačići prve strane) ili drugoj internetskoj stranici kojoj pripadaju (kolačići treće strane) kad ponovno posjetite stranicu u pitanju koristeći se istim krajnjim uređajem.

Možete blokirati ili ukloniti kolačiće kroz svoj internetski preglednik ili koristeći softver trećih strana, ali u tom slučaju može doći do problema pri korištenju određenih dijelova internetske stranice.

Želite li izbrisati kolačiće pohranjene na vašim uređajima i konfigurirati internetski preglednik da odbija kolačiće, možete to učiniti u postavkama internetskog preglednika. Postavke povezane s kolačićima uobičajeno se nalaze pod izbornikom „Opcije“, „Alati“ ili „Preferencije“ u internetskom pregledniku koji koristite da biste pristupili našim internetskim stranicama. Ovisno o postojećim internetskim preglednicima, kolačići se mogu onemogućiti na različite načine. Za više informacija, molimo, posjetite internetske stranice svojeg internetskog preglednika.

Komunikacijski servisi (komentiranje članaka)

Naš portal omogućuje posjetiteljima besplatno komentiranje članaka pod uvjetom da ne krše uvjete korištenja, kao niti da svojim komentarima vrijeđaju drugu osobu na rasnoj, spolnoj i vjerskoj osnovi.

Obveze korisnika pri korištenju portala

Naš portal ni na koji način ne odgovara za sadržaj koji posjetitelji ostavljaju na stranicama. Posjetitelji preuzimaju odgovornost da su informacije te foto, video i audio zapisi koje su dostavili istiniti, da ne dovode u zabludu, te da se objavom dostavljenih informacija te foto, video i audio zapisa neće prekršiti ili ugroziti prava trećih osoba (autora foto, video i audio zapisa ili osoba koje se nalaze ili spominju na navedenim zapisima). Naš portal ima pravo takve informacije i sadržaje objaviti na portalu bez naknade posjetitelju portala. Ako se utvrdi da je sadržaj koji su posjetitelji dostavili nezakonit, neprikladan ili se njime krše prava treće strane, takav sadržaj će odmah po primitku informacije o njegovoj neispravnosti biti uklonjen s portala.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja usluga našeg portala, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
  • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajuće navode ili tvrdnje,
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

Zadržavamo pravo ukloniti sadržaj koji se procijeni nepodobnim ili protivnim ovim Uvjetima korištenja ili propisima.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge portala uključivati reklamne oglase, te da će usluga uključivati raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke portala neophodne za redovito obavještavanje posjetitelja i korisnika, te normalno funkcionisanje svih usluga i sadržaja portala.

Promjene pravila

Zadržavamo pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja portala. Svaka promjena bit će objavljena na našem portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na našem portalu smatra se da ste upoznati i saglasni sa najnovijim pravilima.