Home Vijesti “Potomci Bakira, Čovića i Dodika će se stidjeti, poubijali bismo se kad...

“Potomci Bakira, Čovića i Dodika će se stidjeti, poubijali bismo se kad bi znali šta rade!”

122

Bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i sudija Suda BiH Branko Perć komentarisao je vodeće lidere Bosne i Hercegovine i njihove postupke te anomalije pravosudnog sistema .

-Šta su dobro Bakir, Čović i Dodik napravili? Čime će se hvaliti njihovi potomci? Kad bismo znali šta rade, poubijali bismo se! Kada dođu na vlast, najbitnije im instalirati svoje ljude u institucije, da bi sebe zaštitili!, poručio je Perić gostovanju na Face TV.

Poručio je kako pravda više nije u Sudu već u Tužilaštvu te da je moć u njihovim rukama.

-Tužilaštvo ne može biti dio pravosudnog sistema bez ikakve kontrole! Ne može se društvo održati kriminalom i mafijašenjem. Sudije i tužioci šute jer vide samo svoju ličnu korist od sistema, tamo gdje je sav novac! Niko više ne vjeruje u pravosuđe, dodao je Perić.

Rekao je kako niko od tužioca nije imao plan kako kontrolisati javne nabavke u vrijeme pandemije te da su odličan primjer kako je Tužilaštvo pod političkim utjecajem.

-Sistem u rasulu! Možete razriješiti ove ljude, ali umjesto njih će doći isti ili gori ljudi. Žao mi je što sam glasao za Tegeltiju! To je bila velika greška! Tegeltija se sprda s tim, idiotizam prve vrste je da kaže da ga ne interesuje stanje pravosuđa!, poručio je Perić.

Osvrnuo se i na reakcije vlasti i društva na pandemiju koroavirusom.

-Četiri mjeseca niko ne zna šta je Korona. Nauka ne zna. Donosimo mjere a ne znamo o čemu se radi. Stavljam masku, a ne znam čemu služi, ljudi nose jednu masku tri mjeseca, nikad je oprali nisu!