Home Magazin Priča Seada Sulejmanovića: Iz ljubavi prema domovini…

Priča Seada Sulejmanovića: Iz ljubavi prema domovini…

722

Fotograf Sead Sulejmanović prezentirao je dio opusa vlastitog rada na javnoj tribini održanoj u srijedu na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Sulejmanović je jedan od najvećih promotora Bosne i Hercegovine i njezinih turističkih potencijala. Rođen je u Njemačkoj 1994. godine, a njegovi roditelji su kao izbjeglice iz Srebrenice i Mostara, našli novi dom u gradu Wetzlaru, razvijajući u svome sinu ljubav prema Bosni i Hercegovini, prenosi INS.

Ljubav prema domovini, kombinirana s njegovom drugom ljubavlju – fotografiranjem, rezultirala je čudesnim fotografijama koje promoviraju BiH u cijelom svijetu, a njegova fotografija „Slap na Žepi“ osvojila peto mjesto na prestižnom svjetskom natjecanju „Metro Photo Challenge“.

U emotivnom i motivirajućem govoru pozvao je studente da mu se pridruže u promociji, kako je sam naglasio, najljepše zemlje – zemlje koja ima najveće turističke potencijale na svijetu, saopćeno je iz Univerziteta “Džemal Bijedić”.
Svaka Seadova fotografija svjedok je prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, u što će se uvjeriti svi oni koji posjete njegove stranice na društvenim mrežama.

Sead ima i jasno profilirane planove za budućnost. U junu ove godine kreće sa snimanjem promotivnog filma o Bosni i Hercegovini, koji će obuhvatiti ljepote, kulturne znamenitosti i povijesne priče tridesetak gradova u BiH. Studentima Turizma mostarskog Univerziteta ponudio je suradnju na tom projektu, što su isti s oduševljenjem i prihvatili.

Budući da je po profesiji primarno informatičar, planira i izradu mobilne aplikacije koja bi promovirala ljepote Bosne i Hercegovine i pomogla turistima tokom njihovog boravka na ovim prostorima.