Home Sport Ronaldo ogorčen na Sarrija, odbio pružiti ruku, a potom mu je i...

Ronaldo ogorčen na Sarrija, odbio pružiti ruku, a potom mu je i pokazao…

225

Cristiano Ronaldo jučer je očekivano bio ljut, iako je njegov Juventus odnio sva tri boda sa teškog gostovanja kod Lokomotive.

Stara dama slavila je sa 2-1, a prvi razlog njegovog bijesa je, naravno, pogodak iz 3. minute. Portugalac je izveo slobodnjak, lopta je prošla kroz ruke golmanu i svakako bi prešla preka gol-linije, ali je Aaron Ramsey odlučio podmetnuti nogu i ukrasti mu pogodak.

Ronaldo je time mogao postati prvi fudbaler koji je u Ligi prvaka zabio barem jedan gol protiv 34 kluba, a ako je suditi prema dosadašnjem ponašanju Portugalca, sigurno je znao za taj pdatak.

Drugi razlog je njegov izlazak iz igre u 81. minuti, kada ga je zamijenio Paulo Dybala.

Cristiano ne voli napuštati igru, posebno ne pri rezultati 1-1. Tako nije skrivao bijes prilikom izmjene. Odbio se rukovati sa Maurizijem Sarrijem i pokazao mu je gest prstima koji se negdje smatra znakom pobjede, a negdje izjednačava sa srednjim prstom.

“Ronaldo je ljutit, ali ne zato što sam ga zamijenio, nego jer nije fizički dobro. Posljednjih dana osjeća zatezanje u članku i aduktor ga boli. Zbog toga sam bio nervozan već na poluvremenu. I kada sam vidio da je u sprintu napravio pokret koji mi se ne sviđa, odlučio sam ga zamijeniti jer me bilo strah da se ne povrijedi”, pojasnio je Sarri nakon meča.