Home Sport Ronaldo predstavio svoj Juventus: Želi četvoricu za 300 miliona eura

Ronaldo predstavio svoj Juventus: Želi četvoricu za 300 miliona eura

182

Barcelona je ove sezone navijala za Ajax svim srcem jer su smatrali Cristiana Ronalda i Juventus najvećim favoritima za ovogodišnju Ligu prvaka. Također, ispadanje sjajnog Portugalca u ovoj fazi natjecanja daje više šanse Lionelu Messiju da podigne još jednu Zlatnu loptu. Za Juventus više ne moraju brinuti ove sezone, kao ni za Ronalda, ali trebali bi se bojati, barem poštovati, Ronaldov plan za Juventus dogodine.

Ljutit nakon preranog ispadanja iz Lige prvaka predsjedniku Andrei Agnelliju dostavio je svoj popis željenih pojačanja za ovo ljeto, a na njemu su četiri imena. Jedno iz redova Barcelone.

Riječ je o golmanu Jasperu Cillessenu, Cristiano je vidio što znaju golmani koje su kalili Ajaxovi golmanski treneri iz prve ruke na primjeru Andrea Onane, koji je bio sjajan protiv Juvea, a Cillessena pozna još iz španjolske lige. Nizozemac je trenutačno zadovoljan statusom zamjene za Marca Andrea ter Stegena, a otišao bi jedino u klub koji ima ambicije osvojiti Ligu prvaka. Pristao bi biti i zamjena u tom slučaju, ali Ronaldo ga vidi kao potencijalnog prvog golmana Stare dame. Početna cijena iznosi oko 40 milijuna eura.

Najambiciozniji plan bit će dovođenja Matthijsa de Ligta, sjajnog stopera Ajaxa čijim golom su Kopljanici izbacili Juve u četvrtfinalu, ali njegovo ime nije jedino na njegovom popisu želja i morat će se za njegove usluge potući s ostalim europskim gigantima. Cijena će biti oko 80 milijuna eura, a De Ligt bira između Barcelone, Reala, PSG-a i Juventusa…

Preostala dvojica igrača na popisu su Joao Felix, otkriće Benfice koje Portugalci cijene na 120 milijuna eura, te Ronaldov dobar prijatelj Marcelo, koji može otići tek kad Zidane osigura zamjenu. Iako je riječ o top-igraču, trebao bi koštati oko 50 milijuna eura jer je već lagano u godinama.

Ukupno će Ronaldova pojačanja koštati Agnellija oko 300 milijuna eura, ali čelni ljudi Juventusa neće žaliti ni novčića, ako im konačno donesu tu toliko željenu Ligu prvaka.