Home Sport Rustu Recber pobijedio koronu! Njegova žena dala svima dragocjeni savjet za liječenje

Rustu Recber pobijedio koronu! Njegova žena dala svima dragocjeni savjet za liječenje

227

Rustu Recber pobijedio je koronavirus! Bila je to teška borba, ali legendarni turski golman je izveo najveću odbranu u karijeri, onu životnu. Odbranio se od smrtonosnog virusa, iako mu je život visio o koncu i bio je smješten na respirator na intenzivnoj njezi.

Tada je krenula velika borba za njegov život, a njegovo tijelo je uspjelo savladati virus, koji je do sada usmrtio više od 70.000 ljudi širom svijeta.

Njegova supruga je lijepe vesti podijelila na svom Instagram profilu.

“Kakav prelijep dan, hvala Bogu, nakon 11 napornih dana moj suprug je otpušten iz bolnice! Prihvatit ćete molitve, vi ste čuvar koji nas vidi i poznaje. Iako moram biti sretna, ona je samo polovična, jer u bolnici je toliko mnogo pacijenata koji čekaju na izlječenje.

“Naše molitve će se nastaviti za sve one koji se bore da prežive na intenzivnoj njezi”, rekla je Isil, koja je nabrojala mnoge koji su bili uz nju i pomogli su u borbi za život njenog muža, uključujući i osoblje bolnice.

Za kraj je poručila i da svima tek sada predstoje bitke.

“Što se tiče metode liječenja, postoji protokol o liječenju koji sprovodi Ministarstvo zdravlja Republike Turske. Isti je u svim bolnicama u skladu sa nivoom bolesti osobe. Ne postoje različite vrste lijekova ili tretmana. Snaga vašeg tijela je tu ključna. Da li je jače vaše tijelo ili virus. Rat počinje, zato isključite vaše štetne navike što prije moguće u skladu sa sljedećim događajima. Znajte vrijednost svog zdravlja i naših života”, zaključila je Isil Recber.