Home Sport Širokom prijeti ogromna kazna

Širokom prijeti ogromna kazna

143

Nogometnom klubu Široki Brijeg prijeti žestoka kazna zbog slike osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, koju su simpatizeri ovog kluba, popularni Škripari, istakli na tribinama stadiona na Pecari u meču protiv Zvijezde 09, saznaje portal Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Prema saznanjima našeg portala, Disciplinska komisija će, najvjerovatnije, drastično finansijski kazniti klub sa Pecare zbog novog skandaloznog ispada njihovih navijača na utakmici Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vrlo lako se može dogoditi da NK Široki Brijeg zbog slike zločinca Praljka na Pecari bude kažnjen sa 10.000 maraka.

“To bi bilo prvi put u historiji da jedan klub iz Premijer lige BiH, za ovakvu vrstu incidenta, bude kažnjen s ovom sumom novca”, kazali su za Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza BiH, dodavši da se trenutno radi na dokumentaciji svih izvještaja sa utakmice na Pecari.

Nogometaši Širokog su u duelu na Pecaru igrali pred navijačima duel sa Zvijezdom 09 nakon što su dva meča igrali pred praznim tribinama zbog kazne nakon incidenata na utakmici Kupa BiH protiv Sarajeva.

“U ovom slučaju se ne očekuje da stadion bude ponovo suspendiran, ali će sigurno NK Široki biti finansijski kažnjen. Očekujemo da će to biti kazna za primjer”, dodali su iz NSBiH za naš portal.

Podsjetimo, domaći navijači su u 20. minuti podigli fotografiju osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, da bi nakon toga u 34. minuti istakli transparent s natpisom “Živio sam časno, izdale me Jude, vašu optužnicu ne prihvačam, ‘časni’ sude”, nakon čega je sudija Sabrija Topalović iz Zenice prekinuo susret, nakon dogovora sa delegatom Amirom Hadžićem iz Velike Kladuše.

“Organizacija utakmice shodno Propozicijama takmičenja BH Telecom Premijer lige BiH uz propust… Na terenu za igru nije bilo incidenata dok je na dijelu sjeverne tribine sa organiziranom navijačkom skupinom ‘Škripari’ bilo diskriminatorskog ponašanja zbog čega je glavni sudija u 31. minuti prekinuo utakmicu i poslao igrače u svlačionicu. Prekid je trajao sedam minuta. Aktivirana je Krizna grupa, a u međuvremenu navijači sa tog dijela tribine napustili su stadion”, naveo je, između ostalog, u svom izvještaju delegat Hadžić.

Problem za NK Široki je svakako aktiviranje Krizne grupe i što je prekid susreta trajao sedam minuta.

“Svaka minuta prekida stvara novi dodatni problem bilo kojem klubu, a to je u ovom slučaju NK Široki. Uz sve ranije kazne koje su imali, u dodatnom su problemu. Posebno, jer je riječ o osjetljivoj temi”, podvukli su iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za Radiosarajevo.ba.