Home Vijesti Turski mediji pišu o Nadin iz BiH, hrabroj djevojčici koja je Erdoganu...

Turski mediji pišu o Nadin iz BiH, hrabroj djevojčici koja je Erdoganu poslala pismo!

240

Djevojčica, Nadin Smajlović (13) koja se liječi u Turskoj, zahvalia se predsjedniku, Recepu Tayyipu Erdoğanu u svom emotivnom pismu i izrazila želju da ga upozna.

Nadin je u pismu navela da joj je bolest dijagnosticirana u oktobru 2019. godine, te je zbog nedostatka potrebne dijagnostike u BiH bila primorana na liječenje u Turskoj. Ljekari su kod trinaestogodišnje djevojčice ustanovili tri rijetka oboljenje na jetri, autoimuni hepatitis, ciroza jetre i tuberkuloza jetre.

Na pismo ju je potaknuo slučaj u kome je Turska poslala avion u Švedsku po jednog svog državljanina koji je bio zaražen koronavirusom.

Turski mediji posvetili veliku su veliku pažnju pismu koje je Erdoganu poslala Nadin

Nadin, se 24. juna ponovo vratila u Tursku kako bi uradila biopsiju jetre.

– Jako sam sretna što se ponovo vraćam u Tursku. Svi moji vršnjaci voljeli bi upoznati glumce, pjevače, fudbalere, a ja imam samo jednu želju da upoznam Vas predsjedniče Erdogan. Ja sam tako zovoljela Vašu zemlju i Vas. Jer uz Božiju pomoć i pomoć Vaših ljekara ja sam danas živa i mogu se nadati svom ozdravljenju i životu. Vi ste za mene posebna ličnosti i da vas dragi Allah dž.š. poživi i podari vam svaki hair. Sellam i nadam se da će mi Uzvišeni uslišiti moju želju da vas upoznam. Voli vas Nadin iz Sarajeva – istakla je Nadin u svom pismu.