Home Magazin Umjesto brze hrane Amerikancima nudi sarme, pite i čorbe: “Ja sam donijela...

Umjesto brze hrane Amerikancima nudi sarme, pite i čorbe: “Ja sam donijela taj način života sa sobom”

U Americi se emituju i televizijske emisije koje uređuje i producira Vlada Vladić, a govore upravo o važnosti porodice i porodičnog ručka.

73

Vlada Vladić, osnivač neprofitne organizacije “Vlada’s Seeds of Life” i pokretač edukativnog porodičnog programa “Cooking and Kids”, trudi se podstaći Amerikance na porodični bosanski život, a umjesto fast food-a propagira sarme, pite i čorbe. U Novom danu je govorila o načinima na koji edukuje Amerikance da proizvedu i pripreme ovakve porodične obroke.

– Želja mi je ukazati ne samo Amerikancima, nego i našim ljudima, ljudima u svijetu uopće na važnost porodice. U vremenu kad smo bombardirani internetom, telefonima važno je da djeca osjete šta je ljubav, kazala je Vladić.

U Americi se emituju i televizijske emisije koje uređuje i producira Vlada Vladić, a govore upravo o važnosti porodice i porodičnog ručka.

– Televizijski program postoji u čitavoj Americi, čak i na TV stanicama u Južnoj Africi. To je prvobitno program moje vaspitalizacije, vrlo je jednostavan. Drago mi je vidjeti da je program dobro prihvaćen jer znači da Amerikanci žele da se vrate prirodnom načinu života, mlađi naraštaji to sve više prihvataju, naglasila je Vlada Vladić.

Istakla je kako svakoj promjeni treba vremena da se desi no da je na dobrom putu:

“Ja sam donijela taj način života sa sobom, i drago mi je da mogu da predstavim našu regiju nečim lijepim i potrebnim i ovdje u Americi.”