Home Beautiful Bosnia Uživajte u noćnim fotografijama Štrbačkog buka, najljepšeg vodopada na rijeci Uni

Uživajte u noćnim fotografijama Štrbačkog buka, najljepšeg vodopada na rijeci Uni

201
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 100

Pred ulaskom u prvi veći kanjon, rijeka Una se spušta niz predivni Štrbački buk visok 24 metra, koji uz martinbrodske slapove predstavlja najljepši vodopad na ovoj bosanskohercegovačkoj rijeci.

Prvi veliki vodopad riječnog toka Une nalazi se kod Martin Broda, naselja udaljenog 50-tak kilometara od Bihaća. Drugi veliki vodopad je Štrbački buk koji se nalazi u neposrednoj blizini državne granice BiH sa Hrvatskom. Štrbački buk, ustvari, čini nekoliko vodopada, koji su u neposrednoj blizini jedan drugog.

Ti prirodni vodopadi decenijama privlače pažnju zaljubljenika u prirodu, kao i umjetnika koji u ljepotama Une traže inspiraciju za svoja djela.
Fotoreporter Anadolu Agency (AA) napravio je noćne fotografije Štrbačkog buka, koje prikazuju njegovu ljepotu i kada padne noć, daleko od očiju znatiželjnika.

Pred ulaskom u prvi veći kanjon, rijeka Una se spušta niz predivni Štrbački buk visok 24 metra, koji uz martinbrodske slapove predstavlja najljepši vodopad na ovoj bosanskohercegovačkoj rijeci. (Denis Zuberi – Anadolu Ajansı)