Connect with us

Zastupnik iz NSRS javno prozvao: Dodik i Schmidt su se sastali i postigli čvrst dogovor, detalji sutra u 15:30, ako Dodik ne informiše javnost o tome

VIJESTI

Zastupnik iz NSRS javno prozvao: Dodik i Schmidt su se sastali i postigli čvrst dogovor, detalji sutra u 15:30, ako Dodik ne informiše javnost o tome

Šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS Igor Crnadak podijelio je zanimljivu informaciju na društvenim mrežama, koja se odnosi na sastanak predsjednika RS-a Milorada Dodika i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Kako je napisao Crnadak, Schmidt i Dodik su definitivno održali sastanak, koji je prerastao u druženje i postigli su dogovor.

“Čvrst, konkretan dogovor, sa jasnim zaduženjima i preuzetim obavezama.

Realizacija dogovora je već započela.

Sačekat ćemo još do sutra.

Ako Dodik ne informiše javnost o tome, objavljujem najvažnije elemente dogovora Schmidt-Dodik sutra u 15:30 sati”, napisao je Crnadak na Facebooku.

Nije jasno na koji se susret misli, niti je Crnadak precizirao ikakve detalje o kakvim bi se tu dogovorima moglo raditi.

No, svakako će biti zanimljivo čuti šta Dodik ima reći o ovim navodima.

Podsjetimo, Dodik uporno tvrdi da ne priznaje Christiana Schmidta za visokog predstavnika u BiH.

Ukoliko se Crnatkove tvrdnje ispostave kao tačne, predsjednik RS-a će veoma teško svoj postupak objasniti javnosti u manjem bh. entitetu.

Inače, ranije je predsjednik PDP-a Branislav Borenović reagovao je također na izjavu prvog čovjeka entiteta RS Milorada Dodika, koji je kazao da Borenović hoda po sarajevskim televizijama i priča samo o njemu, jer o PDP-u nema šta pričati.

Tada ga je prozvao upravo zbog Schmidta.

-Borenović bez dileme gostuje na svim televizijama, i tvojim i manje tvojim, govori jednako otvoreno, bez pardona i direktno o svim prevarama, korupciji i urušavanju vrijednosnog sistema tvog vladajućeg režima.

Pa i na tvojoj RTRS koja, uzgred rečeno, ide na noge u Sarajevo kod, kako si ga do sada nazivao, turiste i migranta Schmidta.

Onog istog sa kojim si se prije neki dan, navodno, susreo, opet nagodio i tajno nazdravljao tu kod sebe u bakinačkim lokalima.

Ima nas dovoljno kod kojih tvoje viđenje komoditeta i privilegija nema šanse da prođe i koji ćemo uvijek reći ko ste, šta ste i u šta ste pretvorili ovo društvo – kazao je prije dva dana Borenović.

U međuvremenu, Dodik je danas nastavio sa prijetnjama, a o tome čitajte na linku ispod.

Ovo su sada zaista veoma opasne prijetnje Milorada Dodika: “Ono polako ide, htio to neko da vidi ili ne. Mirno razdruživanje je na dnevnom redu”

Continue Reading
Advertisement
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in VIJESTI

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
To Top